Στα περισσότερα χωριά του Βοΐου κρατάν ακόμα τις παραδόσεις κάνοντας έτσι και την ανάλογη οικονομία. Έτσι ένα πρωινό επισκεφτήκαμε την Κορυφή Βοΐου,και το σπίτι του φίλου μας του Σάκη Παπαϊωάννου,και είδαμε από κοντά τον τρόπο της παραδοσιακής παρασκευής του σπιτικού τυριού,όπως το έφτιαχναν στα χωριά μας από τα πολύ παλιά τα χρόνια.Στην Κορυφή για παράδειγμα,ένας κτηνοτρόφος από το Δοτσικό των Γρεβενών,τους Καλοκαιρινούς μήνες πηγαίνει στην κορυφή,και "εκμεταλλεύεται" ,τα βοσκοτόπια του χωριού,με αντάλλαγμα οι κάτοικοι του, με την σειρά η κάθε οικογένεια,να παίρνει το ανάλογο σε κιλά γάλα και να Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ
Στα περισσότερα χωριά του Βοΐου κρατάν ακόμα τις παραδόσεις κάνοντας έτσι και την ανάλογη οικονομία. Έτσι ένα πρωινό επισκεφτήκαμε την Κορυφή Βοΐου,και το σπίτι του φίλου μας του Σάκη Παπαϊωάννου,και είδαμε από κοντά τον τρόπο της παραδοσιακής παρασκευής του σπιτικού τυριού,όπως το έφτιαχναν στα χωριά μας από τα πολύ παλιά τα χρόνια.Στην Κορυφή για παράδειγμα,ένας κτηνοτρόφος από το Δοτσικό των Γρεβενών,τους Καλοκαιρινούς μήνες πηγαίνει στην κορυφή,και "εκμεταλλεύεται" ,τα βοσκοτόπια του χωριού,με αντάλλαγμα οι κάτοικοι του, με την σειρά η κάθε οικογένεια,να παίρνει το ανάλογο σε κιλά γάλα και να
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου