Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟ ΤΑΚΙΜΙ "ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ" CD1 και CD2

Το Κοζανίτικο Τακίμι είναι μια αυθεντική κομπανία χάλκινων πνευστών που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 1992 από μια παρέα παιδιών με υπερβολικό ζήλο και αγάπη για τη μουσική. Τα παιδιά αυτά ενώθηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν μια παραδοσιακή ορχήστρα, η οποία θα πρόβαλλε ασφαλώς την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής και όχι μόνο.

Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που η επίκληση στην παραδοσιακή μουσική, ανακαλεί στη μνήμη μας εικόνες από το χθες, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη ανάγκη να ασχολούμαστε με αυτήν καταβάλλοντας διαρκώς κάθε -ανθρωπίνως- δυνατή προσπάθεια, ώστε να τη διασώσουμε και να τη διαιωνίσουμε. Ως κομπανία χάλκινων με πλούσια ακούσματα, με μουσικές γνώσεις και υπευθυνότητα, εμπνεόμαστε από την παραδοσιακή μουσική μας και συνθέτουμε σε δρόμους παραδοσιακούς, συνεισφέροντας σε αυτό που λέγεται συνέχεια της παράδοσης.
 

Η πολυετής παρουσία μας και όσα παραπάνω σας περιγράψαμε αποτέλεσαν τα βασικά ελατήρια συμμετοχής μας σε πολλές πολιτιστικές - λαογραφικές εκδηλώσεις, συναυλίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αποκριάτικες εκδηλώσεις («Φανούς» Κοζάνης) και σε γαμήλιες τελετές σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, ιδιαιτέρως διακριθήκαμε σε φολκλόρ φεστιβάλ της Βουλγαρίας, στο οποίο και τιμηθήκαμε από την επιτροπή διοργάνωσης του. Τέλος, μέλος του συγκροτήματος συμμετείχε στο κοσμικό γεγονός της τελετής έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Επιπρόσθετα, το συγκρότημα στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στα νεοσυσταθέντα συγκροτήματα μουσικής καθώς και σε παλαιά προκειμένου να ανασυσταθούν, προσφέροντας τις γνώσεις του με ταυτόχρονη παρουσία του όπου απαιτείται.


Ευχαριστούμε τα παιδιά του Συγκροτήματος  "Κοζανίτικο Τακίμι" για την παραχώρηση του διπλού  cd με το τίτλο "Τα Παραδοσιακά" που το φιλοξενούμε στην Θεματική Ενότητα της ιστοσελίδας   μας  


και που φτιάξαμε τα 2 μουσικά βίντεο που ακολουθούν 



 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου