Με ένα ιδιαίτερα ελκυστικό και άκρως οικονομικό μενού , ο Δήμος Βοΐου,με την πρωτοβουλία της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης, και ο Σεφ Νίκος Κουλούσιας πραγματοποίησαν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, στις 20:30 μμ. , στο Αρχοντικό στη Σιάτιστα μία ιδιαίτερη βραδιά.
Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή του Βοΐου, διοργανώθηκε μια βραδιά γευσιγνωσίας βασισμένη στα προϊόντα της ευλογημένης γης του Βοΐου.
Ο βραβευμένος Νεαπολίτης σεφ Νικόλαος Κουλούσιας δημιούργησε και παρουσίασε ένα δείπνο εκμεταλλευόμενος τις αμέτρητες δυνατότητες της περιοχής μας. Με τον τρόπο αυτό, δόθηκε σε όλους μας η ευκαιρία να ανακαλύψουμε τη γαστριμαργική πλευρά του τόπου μας.
Τα έσοδα της εσπερίδας θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βοΐου.
Λίγα λόγια για τον Σεφ Νικόλαο Κουλούσια
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία.
Σπούδασε σε τεχνική σχολή μαγειρικής ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωνε και την πρακτική του εκπαίδευση ( 01/01/1998 – 28/08/2001).
Από την 1.1.2001 έως 13.4.2002 υπήρξε Νέος Μάγειρας στο Hotel Brielhof, Albstadt στη Γερμανία.
Από 14.4.2002 έως 31.12.2002 μαθήτευσε νέος μάγειρας στο Hotel Linde, Albstadt στη Γερμανία.
Από 1.1 2003 έως 2.3.2006 εργάστηκε ως νέος σεφ στο Restaurant Alte Muehle, Albstadt Γερμανίας.
Το 2005 εγκαθίσταται στην Ελλάδα και εργάζεται από 1.08.2006 έως 2.5.2009 Sous Σεφ στο ξενοδοχείο Λιμναίο στην Καστοριά
Από 2.5.2009 έως 2.10.2011 υπήρξε Σεφ στο Ξενοδοχείο και Spa Δανάη στην Κατερίνη.
Βραβεία:
01. Από το 2004 κι εξής Βραβευμένος Σεφ Γερμανίας
02. Βραβευμένος Σεφ Βορείου Ελλάδας για το 2011 από το περιοδικό Gourmet.
Το Μενού της Βραδιάς
Τερψιλαρύγγιος Μπουκιά: Λιωμένο Μανούρι Με Γλυκό Τριαντάφυλλο 1ο πιάτο
Σούπα πράσου βελουτέ με σωτέ κολοκυθάκι: 2ο πιάτο
Χλιαρή σαλάτα ρεβιθιού με θυμάρι, λεμόνι και κόκκινη γλυκιά ψητή πιπεριά: 3ο πιάτο
Χοιρινή Κοτολέτα με sauce βοτάνων, πατάτες wedges και ψητό λάχανο.
Επιδόρπιο: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με ασυμμετρία καραμελωμένου αμύγδαλου.
Συνοδευτικό: 1 ποτήρι κόκκινο κρασί οινοποιίας Διαμαντή
Συνοδευτικό: 1 ποτήρι κόκκινο κρασί οινοποιίας Διαμαντή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου